Колишньому строковику, який коригував ракетні удари росіян по Харківщині, дали 5 років тюрми

Російським інформатором виявився колишній строковик однієї з військових частин Сил оборони, який напередодні звільнення в запас пішов на співпрацю з фсб. За його наведенням загарбники планували завдати ударів по цивільній інфраструктурі одного із прифронтових міст регіону. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Встановлено, що зловмисник хотів перетнути лінію боєзіткнення та потрапити до «філії» фсб на тимчасово окупованій частині території Луганщини. До такого кроку його спонукали батьки, які проживають на тимчасово окупованій території на сході України та перебувають у полі зору російської спецслужби. Через них окупанти домовились із строковиком про передачу координат потенційних цілей та запропонували йому план подальшої втечі після демобілізації. Для комунікації використовували анонімні чати у месенджері, куди фігурант відправляв геолокації у вигляді позначок на ґуґл-карті.

На Харківщині судитимуть ще одного навідника ударів РФ (Скріни з телефону)

Ворожого інформатора затримали поблизу лінії боєзіткнення на Куп’янському напрямку, коли він намагався приховано вийти на позиції окупантів у квітні цього року.

Суд визнав фігуранта винним за ч.2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии