“КАБи “розкидало” по Харкову хаотично, що вказує на тероризм”: росіяни влучили у приватні будинки (Фото, відео)

У неділю, 20 жовтня, близько 22:00, росіяни здійснили запуск чотирьох авіаційних боєприпасів у напрямку Харкова. Два з них влучили в Харківській області, і два – по території Харкова, в Київському і Основ’янському районах міста. Про це розповів речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Ворожими ударами травмовано 12 цивільних громадян. У них черпно-мозкові травми, перелами, порізи, гостра реакція на стрес.

У Київському районі внаслідок влучання у приватний сектор фактично було знищено будинок, пошкоджено комерційну нерухомість, АЗС та інші приватні будинки.

В Основ’янському районі також пряме влучання у приватний будинок – його знищено. В кількох десятках метрів від епіцентру вибуху розташована житлова багатоповерхівка – там пошкоджено фасад та вибито десятки вікон.

Розбір завалів та пошуки постраждалих тривають.

Попередньо правоохоронці встановили, що росіяни могли використати для атаки ФАБ з УМПК та гібрид авіаційної плануючої бомби і ракети “Гром-Е1” (“Гром-Е1” – поза містом). Запуск було здійснено з декількох літаків з території Бєлгородської області РФ.

Начальник поліції Харківській області Володимир Тимошко назвав дії росіян терором харків’ян: 

“Тактична авіація росіян заходила для ударів з боку Бєлгорода, КАБи “розкидало” по місту хаотично, що вказує не на цілеспрямований удар по військових об’єктах, а на тероризм місцевого населення”, – сказав Володимир Тимошко.

За його розпорядженням поліція здійснюватиме охорону пошкоджених будинків, поки комунальні служби не закриють всі вікна. Станом на 6 ранку до правоохоронців звернулись із заявою про пошкоджене майно 40 громадян. Крім житлових будинків та офісів пошкоджено 21 приватний автомобіль. Поліція відкрила кримінальні провадження за порушення законів та звичаїв війни.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии