Історія жінки з масового поховання: росіяни зґвалтували та вбили в лісі мешканку Ізюма, заявивши, що на неї наїхав танк

В Ізюмському районі Харківської області працюють групи слідчих української поліції, які збирають інформацію про звірства військовослужбовців рф та з’ясовують обставини цих злочинів. Деталями одного з рослідувань про жорстоке вбивство окупантами 41-річної місцевої мешканки поділився начальник слідчого управління полції регіону Сергій Болвінов.

“Про долю жінки дізнатися вдалося завдяки свідченням її рідної тітки. Жінку зупинили на так званому “блок-посту” посеред міста. Троє російських військових повели її одразу до лісу. Після цього родичам вже показали тільки фото мертвого тіла.

Тіло Олесі знайшли на узбіччі дороги, неподалік того самого лісу. Друзям та рідним росіяни заявили, що вона випадково потрапила під танк. Окупанти навіть намагалися імітувати щось на кшталт розслідування. Але жодних доказів версії випадкової смерті під військовою технікою ми не знайшли. Натомість маємо кілька інших. Вже допитано більше десятка свідків. З наявної інформації підозрюємо, що жінку спочатку зґвалтували в лісі, а після того російські військові її просто вбили. Є свідок – сусід, який чув саме в ту ніч звуки побиття неподалік від місця, де потім знайшли Олесю. За його словами, звук був схожий на удари тіла об метал, а російські військові навіть намагалися зупинити одного зі своїх такими словами: “Що ти робиш, ти ж зараз вб’єш”, потім всі разом поїхали кудись посеред ночі на Тигрі. На ранок до цього чоловіка вже прийшла “народна міліція” з фотографією мертвої жінки. З’ясовували, чи він щось бачив, а потім сказали, що жінку випадково збив танк”, – розповів Сергій Болвінов.

За його словами, це сталося наприкінці серпня 2022 року, незадовго до деокупації. Та 41-річна Олеся не дочекалася звільнення Ізюма. Її тіло знайшли на місці масового поховання, яке лишили після себе росіяни, в могилі під номером 440.

“Жоден такий злочин не повинен залишитися непокараним. Ми збираємо кожне свідчення, кожну дрібну деталь та доказ, щоби встановити, як все було насправді та вирахувати воєнних злочинців рф”, – зазначив Сергій Болвінов.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии