Інформація про смерть ексмера Куп’янська Мацегори, який перейшов на бік росіян, не підтверджена — ГУР

Учора, 11 червня, російські ЗМІ і пропагандисти розповсюдили інформацію про те, що колишній мер Куп’янська Геннадій Мацегора, який перейшов на бік РФ, нібито помер після скоєного на нього замаху. Повідомлялося, що Мацегора “відправився на концерт кобзона”, не приходячи до тями.

Проте, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив “Суспільне Харків“, що інформація про смерть зрадника потребує уточнення.

Джерела в українських спецслужбах, дотичних до справи Мацегори, припускають, що поява такої публікації може бути або чиїмось жартом, або частиною інформаційної операції російських спецслужб.

“Розуміючи невідворотність покарання та безперспективність свого перебування у рф, не виключається факт, що це може бути захід спланований обвинуваченим самостійно або за допомогою спецслужб росії,аби змінити прізвище й імʼя та в подальшому зʼявитись десь в іншій країні знову ж таки для заплутування правоохоронних та судових органів України”, – припустив речник Харківської облпрокуратури Дмитро Чубенко.

За його словами, навіть якщо смерть Мацегори буде підтверджена, закривати справу проти нього не будуть.

“У судових засіданнях будуть розглядатись зібрані прокурорам та слідчими докази винуватості особи. Встановлення вини важливе як для громадян України які постраждали від його дій так і для можливої конфіскацї майна особи яка вчинила державну зраду”, – зазначив речник прокуратури.

Нагадаємо, що на третій день повномасштабного вторгнення міський голова Куп’янська Геннадій Мацегора, якого у 2020 році обрали від політичної партії “Опозиційна платформа — За життя”, заявив про підконтрольність міста військам РФ і рішення співпрацювати з росіянами. Мацегорі оголосили підозру в державній зраді, а пізніше стало відомо, що він разом із сім’єю виїхав до Росії.

Днями стало відомо, що на ексмера Куп’янська здійснили замах і він знаходиться у критичному стані.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии