Харківські ветерани здобули понад 20 медалей на всеукраїнських змаганнях і боротимуться за право представляти Україну за кордоном (Фото)

На вихідних в Україні відбулися двоє всеукраїнських змагань серед ветеранів війни, на яких харківські спортсмени здобули низку призових місць. Про це Newsroom повідомив начальник фізичної підготовки та спорту 5-ї Слобожанської бригади Нацгвардії Сергій Кіяшко.

На стадіоні «Сокіл» у селі Сокільники, що на околиці Львова, відбулися всеукраїнські адаптивні змагання серед ветеранів війни BESTRONG GAMES. Подію, організовану в знак поваги та шани до заслуг і відваги українських захисників, приурочили до 33-річчя Незалежності України. На ці змагання з’їхалися ветерани війни з усієї України.

115 учасників, більшість з яких зазнали травм внаслідок бойових дій, змагалися у 17 видах спортивних вправ: адаптивний бокс, пауерліфтинг, жим штанги лежачи, жим двох гирь сидячи, ривок гирі однією рукою (24 кг), стрільба з лука, настільний теніс, веслування на тренажері, підйом штанги на біцепс двома та однією рукою, армреслінг (стоячи та сидячи), армліфтинг та ін. Найкращі атлети у кожній вправі отримали цінні подарунки, а також можливість інтегруватися в паралімпійський спорт.

Харківщину представляли 10 ветеранів 5-ї Слобожанської бригади. В особистому заліку гвардійці здобули 9 призових місць:
1. Сергій Кіяшко -1 місце – гирьовий спорт;
2. Євген Паршаков -1 місце – жим лежачи;
3. Сергій Кіяшко 2 місце – станова тяга;
4. Олександр Кравченко – 2 місце – аірбайк;
5. Сергій Кошельніков – 2 місце – аірбайк;
6. ⁠Кошельніков – 2 місце – веслування на тренажері;
7. Віталій Лисенко – 3 місце – станова тяга;
8. ⁠Олександр Дьячков -3 місце – веслування на тренажері;
9. Олександр Дьячков- 3 місце – теніс.

“Кожен, хто взяв участь у наших змаганнях, є переможцем і був гідно нагороджений. Ветерани, окрім загальних нагород, отримали додаткові відзнаки за призові місця, де враховувалися як спортивні результати, так і складність отриманих травм. Мета BESTRONG GAMES – показати можливості у потенційній інтеграції ветерана у професійний спорт”, – розповів журналістам організатор BESTRONG GAMES, тренер з адаптивної фізичної підготовки ветеранів війни Євген Лукащук.

Також відбулися змагання “Сильні України” у Рівному, де взяла участь рекордна кількість ветеранів і військовослужбовців — понад 200. Як розповів Сергій Кіяшко, у загальному особистому заліку харківські герої привезли додому 22 медалі різного ґатунку.

Із більшості змагань, у яких брали участь ветерани, формувався рейтинг кожного спортсмена, і змагання в Рівному були фінальними, де спортсмени могли покращити свій рейтинг. Цей рейтинг впливає на відбір до збірної команди України, а самі відбіркові змагання відбудуться у середині вересня в Буковелі. За словами Сергія Кіяшко, у відбіркових змаганнях в Буковелі братимуть участь 12 військовослужбовців 5-ї Слобожанської бригади.

Ветеранська спільнота в регіоні зростає, і щоб продовжувати розвивати ветеранський рух та адаптивний спорт самі учасники бойових дій заснували громадську організацію “Незламний Харків“, до якої може долучитися кожен ветеран.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии