Харківські ветерани вибороли призові місця на змаганнях фесту Арнольда Шварценеггера в Іспанії (Фото, відео)

У Мадриді 11-13 жовтня відбулися міжнародні спортивні змагання Strong Spirit’s Games в рамках фестивалю Arnold Classic Europe серед ветеранів та військових, які отримали поранення під час бойових дій. Участь у змаганнях взяли спортсмени із США, Нідерландів, Ірландії, Естонії та інших країн. України була представлена найчисленнішою збірною – 50 ветеранів – і здобула найбільшу кількість нагород.

Як повідомили у громадькій організації “Незламний Харків“, від Харківської області в національну збірну потрапили 6 ветеранів, зокрема, гвардійці 5-ї Слобожанської бригади. Харків’яни змагалися в таких дисциплінах:

  • веслування на тренажері – 100 сек;
  • веслування на тренажері – 100 метрів;
  • Air Bike – 30 ккал;
  • жим лежачи – 1 хв;
  • жим лежачи – максимальна вага;
  • гирьовий спорт;
  • омандне веслування 100 сек.

У загальному заліку харківські ветерани здобули 27 призових місць: 1 місце – 11 медалей, 2 місце -11 медалей та 3 місце- 5 медалей.

“Дуже цінна медаль це командне веслування, збірну команду Україну представляли 3 чоловіка із Харківщини та один із Сумщини. Ми на 9 метрів випередили збірну команду із США та посіли 2 командне місце”, – зазначив військовий 5-ї Слобожанської бригади, депутат облради та один із учасників змагань Олександр Дорошенко.

“Військові які отримали поранення, через зайняття спортом продовжують показувати та не здаватися, приклад іншим своїм побратимам, що це змога стати сильніше духом та тілом, тому долучайтесь, а ми сподіваємось на підтримку ветеранського спорту”, — додав Олександр Дорошенко.

Arnold Classic Europe – це міжнародний спортивний фестиваль, заснований Арнольдом Шварценеггером у 2011 році, в якому щорічно беруть участь тисячі спортсменів з понад 50 країн.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии