“Харківські тепломережі” будуть подавати в суд на боржників

Комунальне підприємство “Харківські теплові мережі” заявляє, що опинилося у скрутному становищі. На сьогодні обсяги ремонтних робіт у десятки разів перевищують мирний регламент. А фінансування тримається виключно на підтримці міського бюджету та закордонних кредитах. Натомість основне джерело фінансування підприємства – оплата від споживачів.

За словами фінансового директора “ХТМ” Ігора Горішного, дуже багато споживачів не сплачують послуги підприємства з постачання теплової енергії та гарячої води.

“Ми вимушені прийти до такої не зовсім популярної міри, як подача в суд, наголосити на тому, що це не просто слова, і те ,що ми направляємо в смс повідомлення про те ,що готуються позови до суду, то вони дійсно готуються . Краще вести діалог, ну ми завжди готові йти на зустріч, якщо людина веде діалог, і ми в кожному окремому випадку будемо приймати рішення, звичайно, на користь людини”, – заявив Ігор Горішний.

Тільки за 2023 рік і перше півріччя 2024-го на користь підприємства було винесено понад 10 000 судових рішень на загальну суму 560 мільйонів гривень. Крім того, 6 травня цього року набрав чинності закон, згідно з яким банки можуть блокувати рахунки.

“Що стосується уже коли рішення винесено , то вплинути на його хід ми вже практично не можемо, там уже все: боржник виявлений судом, прийняте відповідне рішення і вже тоді вступають в дію і в силу виконавці, які виконують свою роботу, відповідно до їхнього законодавства. Тому абсолютно можливе і блокування рахунків, арешт майна, автомобілів, земельних ділянок”, – повідомив фінансовий директор “ХТМ”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии