Двоє дітей отруїлися водою з колодязя в селі під Харковом, де стався мор риби

У Харківській області зареєстрований другий у цьому році випадок отруєння дитини нітратами. Про це повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Внаслідок вживання води з колодязя місячна дитина, яка мешкає у Харківському районі, у важкому стані була госпіталізована до відділення реанімації та інтенсивної терапії Обласної дитячої клінічної лікарні. Фахівці центру провели епідеміологічне розслідування. Результати лабораторних досліджень води колодязя, з якого мати малюка брала воду, виявили перевищення вмісту нітратів у 1,5 рази в порівнянні з нормативним показником (75 мг/дм3 при нормі 50 мг/дм3).

Це сталося в селі Хроли. Староста села Тетяна Жукова повідомила “Суспільне Харків“, що водою з колодязя отруїлися двоє дітей: другому малюкові — два рочки. Це сталося після 5 серпня, коли в річці Студенок виявили масовий мор риби. За даними старости села, зараз обидві дитини у задовільному стабільному стані.

Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ нагадує батькам про небезпеку вживання води з будь-яких колодязів для вигодовування дітей до 3-х років та задоволення їх питних потреб. Це пов’язано з природно обумовленим високим вмістом нітратів у підземних водоносних горизонтах на території Харківської області та особливостями функціонування організму немовлят. Як для пиття, так і для приготування молочних сумішей та іншої їжі, необхідно використовувати виключно фасовану воду, призначену для дітей.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии