Департамент ХОВА, який відповідає за фортифікації, хоче очолити головний інженер облавтодору

Іван Дудченко подав декларацію кандидата на посаду директора департаменту житлово-комунального господарства та паливної інфраструктури Харківської ОВА. Про це стало відомо з реєстру декларацій на сайті НАЗК. Раніше кандидат працював головним інженером ДП “Харківський облавтодор”, повідомили в Харківському антикорупційному центрі.

Згідно з декларацією, Дудченко має будинок у Краснокутську, а його родина – у Пересічному. Автівок чи якогось коштовного майна він не задекларував.

Посада директора департаменту була вакантна вже понад рік – відтоді, коли звільнився Сергій Магдисюк. Першим заступником директора департаменту є Едуард Яровий. За останній рік саме цей департамент ХОВА потрапив в кілька медійних скандалів.

Так, після контрнаступу росіян на півночі Харківщині у травні 2024 року у військових та громадськості виникли питання щодо якості фортифікаційних споруд, за які відповідав департамент. Окрім того, за підрахунками ХАЦ, втрати від реалізації корупційної схеми з придбання деревини для фортифікаційних споруд на Харківщині через сумнівні фірми могли коштувати державному бюджету близько 150 мільйонів гривень. Ці угоди укладав саме департамент ЖКГ  ХОВА.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии