Через пожежу в селі Студенок на Харківщині без житла залишились понад 200 людей

Лісова пожежа, що виникла внаслідок обстрілів окупантів і перекинулася на будинки в селі Студенок, зруйнувала понад 130 домоволодінь, в яких проживали 205 людей.  Попри значні руйнування жителі залишаються в населеному пункті, а понад 180 мешканців, яких раніше евакуювали, вде повернулися. Про це розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У селі відновлено електропостачання.

Створили Гуманітарний штаб, що забезпечує мешканців необхідною гуманітарною допомогою. Балаклійська, Ізюмська, Барвінківська, Куньєвська, Донецька територіальні громади, міжнародні партнери надали продуктові набори, засоби гігієни, речі першої необхідності. 

Уже відновила роботу Амбулаторія загальної практики сімейної медицини, де працюють крім медиків працюють гуманітарні організації з надання медичної та психологічної допомоги. Також мешканців щоденно забезпечують гарячими обідами від World Central Kitchen.

Працівники сільської ради продовжують збирати інформацію про потреби населення. Також місцева влада веде роботу щодо надання компенсацій за пошкоджені домоволодіння.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии