Бійка з військовослужбовцями у Мерефі: в харківському ОТЦК заявили про напад (Відео)

У соцмережах поширили відео, на якому працівник ТЦК у Мерефі побив чоловіка та жінку, яка його захищала. У Харківському обласному терцентрі комплектування та соціальної підтримки прокоментували, що на кадрах видно лише частину конфліктної ситуації, а почалася вона саме з нападу на віськовослужбовців, чого на відео не зафіксовано.

Інцидент стався учора, 10 червня, під час оповіщення громадян у місті Мерефа Харківської області. Військовослужбовці запропонували громадянину пред’явити військово-облікові документи, а отримавши відмову у грубій формі, викликали на місце співробітників поліції.

Після цього підійшли ще декілька мешканців, ймовірно, родичі громадянина, який відмовився називатись та надавати будь-які документи. Вони накинулись з брутальної лайкою на військовослужбовців, ображали їх гідність та завдали декількох ударів, у тому числі застосовуючи предмет, схожий на палицю. Один із військовослужбовців отримав ушкодження.

Конфлікт і бійка з представником військкомату в Харкові: ТЦК дав коментар

Попередньо встановлено, що військовослужбовці, на яких було здійснено напад, намагалися спершу уникнути конфлікту, а потім були змушені захищатися. Саме ця частина конфлікту зафіксована на оприлюднених відео. Фрагменти відео щодо ситуації, зазначеної вище, відсутні.

За фактом нанесення тілесних ушкоджень військовослужбовцю під час виконання службових обов’язків розпочато кримінальне провадження. Також призначено службову перевірку. До завершення слідчих дій та відповідних судових рішень наполегливо просимо громадськість та представників ЗМІ уникати передчасних оцінок та коментарів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии