Били з “Граду”, кидали КАБи і модифіковані ФАБ-500: наслідки обстрілів Харківщини за добу

Учора, 28 серпня, військові рф застосували проти мирного населення Харківської області керовані авіабомби, РСЗВ, артилерію, міномети. Внаслідок російських обстрілів поранені мирні мешканці. Дістали поранення і поліцейські, які під час ворожого обстрілу виконували службові обов’язки. Сталися пожежі. Про це повідомили начальник поліції регіону Володимир Тимошко і керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Так, внаслідок авіаційного удару по Куп’янську горів приватний будинок, пошкоджені будівля міської військової адміністрації, житлові п’ятиповерхівки, готель, будівля прокуратури та суду, інша цивільна інфраструктура. Постраждали щонайменше 17 людей, частина з них були госпіталізовані у легкому та середньому станах. За попередніми даними облпрокуратури, війська рф завдали удар по місту ФАБ-500 з УМПК.

Внаслідок удару ФАБ-500 з модулем УМПК по селищу Ківшарівка Куп’янського району пошкоджено гараж. У селі Дорошівка горіли приватні будинки та господарчі споруди. По селу Курилівка військові рф завдали удару з РСЗВ. Там поранена цивільна жінка. Також пошкоджено приватні будинки в селах Черкаські Тишки і Подоли (по останньму ворог вдарив КАБом).

У селі Горяне Куп’янського району від удару керованої авіабомби вогонь охопив будівлю приватного підприємства.

Лісова пожежа від обстрілів росіян сталася у селі Соболівка Куп’янського лісництва: там горіла хвойна підстилка на площі 5 га. Кілька пожеж від ворожих ударів – у Балаклії (горіли трава, сміття дрова) та інших населених пунктах Харківщини.

Сьогодні після опівночі російські терористи з РСЗВ “Град” обстріляли село Одноробівка Богодухівської громади. Пошкоджено щонайменше два приватні будинки, господарчі споруди. Знову розбиті енергомережі, які вже були відновлені після російських обстрілів. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии