Автомайстра з Харківської області, який обманював своїх клієнтів, відправили до в’язниці

26-річний мешканець Ізюмського району, який займається ремонтом автомобілів, у липні 2023 року вирішив підзаробити обманом. Після огляду автівок, які йому привозили для ремонту, майстер повідомляв завідомо неправдиву інформацію, що транспортні засоби знаходяться в неробочому стані. Чоловік зазначав, що зможе полагодити автівку, однак це займе тривалий час і потребуватиме замовлення додаткових деталей.

Потерпілі, довіряючи словам зловмисника, залишали йому свої авто. Однак майстер і не збирався проводити ремонт, а натомість переганяв машини своєму знайомому, який торгує вживаними автомобілями, в якості застави з можливістю викупу, за що отримував гроші.

Надалі спілкуючись з клієнтами, майстер повідомляв, що для замовлення необхідних запчастин треба переказати передоплату на його банківську картку. Строки, коли автомобіль буде готовий, не називав і всіляко уникав відповіді на питання.

Одним з потерпілих виявився військовослужбовець ЗСУ, який привіз ділку на ремонт позашляховик, необхідний для виконання бойових завдань. Так і не дочекавшись автомобілів через декілька місяців, власники машин звернулись до правоохоронців, завдяки чому місцезнаходження транспортних засобів вдалось встановити та повернути законним власникам.

Схема шахрая була розкрита. На суді горе-майстер визнав свою вину. Суд визнав чоловіка винним у незаконному заволодінні транспортними засобами та шахрайстві, вчиненому повторно, та призначив 6 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии