80 мільйонів на ремонт укриття на Харківщині отримала фірма, яка будувала фортифікації

Близнюківська селищна рада без тендеру уклала угоду з ТОВ “Проектний альянс” на проведення робіт щодо будівництва укриття в лікарні. Вартість угоди складає 79,41 млн грн. Про це йдеться на сайті “Prozorro”.

Як повідомили в Хароківському антикорупційному центрі, у червні селищна рада за результатами торгів укладала угоду з ТОВ “Харківбудсервіс” про будівництво укриття вартістю 83,89 млн грн. Однак ця угода була розірвана, після чого селищна рада уклала нову угоду, уже без проведення торгів.

В обгрунтуванні представники замовника зазначили, що попередній підрядник протягом двох місяців не розпочав роботи, і з ним розірвали угоду. Це вже не перший випадок, коли “Харківбудсервіс” не може виконати угоди і з ним розривають договір. Минулого року цей підрядник не зміг впоратись з відновленням будинків у Старому Салтові.

Тож після розірвання угоди селищна рада вже без тендеру віддала підряд на будівництво укриття ТОВ “Проектний альянс”.

Голова селищної ради Геннадій Король зазначив, що було кілька варіантів підрядників. Окрім “Проектного альянсу”, розглядали підприємства з Дніпра та Києва, однак цей підрядник запропонував найкращу ціну.

“Вони сказали, що мають вже ремонтні бригади в Близнюках, склади і запропонували зменшити суму на кілька мільйонів. Ми на це подивилися, зраділи і вже 900 тисяч перерозподілили на інші потреби”, – розповів голова громади.

Власники “Проектного альянсу” – колишній чиновник Харківської ОДА, депутат міськради Андрій Колос та Олександр Сорочинський. Ще на початку 2023 року, коли компанія почала активно отримувати підряди від ХОВА, серед засновників був Ігор Рожков. Людина з таким ім’ям в російських реєстрах значиться громадянином рф і засновником кількох російських фірм. Родина Рожкова, до якої належить і Микита Рожков (депутат Харківської райради, обраний від забороненої нині “ОПЗЖ”), активно вела бізнес у рф. Власне, саме після того, як інформація про можливий “російський слід” Рожкових стала публічною, перелік власників “Проектного альянсу” змінився.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии