Старейшую в Украине медицинскую библиотеку выселяют на улицу

Научной медицинской библиотеке, которая была основана в Харькове в 1861 году, и находится сейчас в здании на пл. Поэзии, грозит уничтожение. Фонд, где хранятся уникальные книги, хотят выбросить на улицу.

Скажите, мы же все верим, что Геннадий Адольфович любит город и его историю, правда? Так вот – он может, в очередной раз, продемонстрировать свою любовь.

Наша научная медицинская библиотека самая большая не только на просторах Украины, но и бывшего СССР. Там хранятся книги, которые издавались, начиная с XVII века. Но из-за того, что Геннадию Кернесу приглянулось здание в центре города, и его по-быстрому надо было отхапать за бесценок, теперь библиотеку выселяют, фактически, на улицу.

Уже есть много желающих “спасти” фонды и забрать книги в Киев и другие города. А мы что? Короче, смотрим внимательно, как Геннадий Кернес любит Харьков и работает для людей. Ответ выложу, как только получу.

Текст обращения: “Звертаюсь до Вас, як депутат Харківської обласної ради. 23 червня 2010 року на 45-й сесії Харківської міської ради 5 скликання було прийнято рішення “Про внесення змін та доповнень до Програми приватизації та відчуження об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Харкова на 2007-2011 роки” на виконання якого було укладено договір купівлі-продажу №4587-В-С нежитлової будівлі за адресою м. Харків, майдан Театральний, 5. Покупцем стало ТОВ “Фестіно”.

Хочу зазначити, що з відкритих джерел відомо наступне: співвласниками ТОВ “Фестіно” є Андрій Шаптала та КУА “Фінекс-капітал”. ТОВ “Фестіно” в ЄДР вказала контактним телефон (057) 731-44-03. Цей номер також є контактним для ПАТ “НПК-Холдінг”, де впродовж довгого часу головним акціонером були ви. А зараз серед акціонерів є ваш син Даниїл Прівалов та ваша колишня дружина Оксана Гайсинська.

Андрій Шаптала – комерційний директор КП “Парк Горького”. Слід відзначити, що він одночасно є чоловіком Ольги Кириллової. Остання є співвласником готелю “Національ”. З КУА “Фінекс-капітал” ви щорічно декларуєте кошти, які отримуєте в якості дивідендів. Все вищевикладене вказує на те, що ви можливо маєте безпосередній вплив на ТОВ “Фестіно”.

1 червня 2017 р. ТОВ “Фестіно” надіслало до Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації лист з проханням звільнити будівлю за адресою: м. Харків, майдан Театральний, 5 від перебування там КЗОЗ “Харківська наукова медична бібліотека”. Таким чином, Харківська наукова медична бібліотека опинилась під загрозою знищення.
Відповідно прошу вас, як міського голову, людину, що публічно позиціонує себе як патріот нашого міста та його історії, не допустити знищення Харківської наукової медичної бібліотеки, яка є найстарішою на території України та продовжити її функціонування у зазначеній будівлі”.

Теги:

Комментарии