З яких інгредієнтів готують справжню італійську піцу?

Піца – одна з найвідоміших та найпопулярніших у світі страв італійської кухні. Його із задоволенням їдять українці у ресторанах та піцеріях, замовляють додому або ж самостійно готують. Піцу створюють із різноманітних інгредієнтів. Багато кухарів навіть вигадують оригінальні рецепти, в яких використовують ананаси, фрукти та морепродукти.

У Львові найсмачнішу піцу обирайте за посиланням – MA Pizza готує італійські страви з висококласних продуктів, випущених європейськими виробниками. Наприклад, тунець та хамон доставляють з Іспанії, борошно та помідори – з Італії. Пекарі створюють страви за найкращими рецептами. Вони вчилися готувати піцу у майстрів із Неаполя.

З яких інгредієнтів роблять смачну італійську піцу: що потрібно знати перед покупкою?

Італійську піцу роблять з особливого борошна, яке дає можливість підготувати пишне та ніжне тісто. Нерідко пекарі поєднують кілька видів борошна. На якість тіста багато в чому впливає вміст у зерні клейковини, яка відіграє роль сполучної речовини. Для твердих типів випікання застосовують борошно із вмістом клейковини від 10% до 15%.

Приготування справжньої піци – це мистецтво, якому потрібно вчитися в Італії. Піцайоло використовує лише свіжі продукти. Тісто замішують вручну. Заборонено користуватись побутовою технікою.

Смак готового продукту залежить також від технології приготування. У кожному регіоні Італії – особлива рецептура та унікальний метод створення страви.

Для замішування тіста беруть такі основні інгредієнти:

  • борошно;
  • воду;
  • сіль;
  • мінімальну кількість дріжджів;
  • оливкову олію – надає суміші пишності та унікального аромату.

Важливо знати, що тісто має настоятися – цей процес називають ферментацією. У заготівлі поступово утворюються бульбашки вуглекислого газу, а корж стає більш ніжним. Час ферментації залежить від рецепта та займає від 12 до 70 годин.

Для приготування піци з витонченим смаком і ароматом, що запам’ятовується, використовують натуральний соус, зроблений з томатів, часнику, різноманітних спецій, оливкової олії. Заборонено застосовувати готові кетчупи або майонези, в яких є консерванти та інші шкідливі компоненти.

Багато італійських кухарів вважають, що діаметр піци не перевищує 35 сантиметрів, а її товщина – 2 сантиметри.

Начинка для піци містить не більше чотирьох інгредієнтів. І товщина цього шару не повинна перевищувати сантиметр. Як начинку використовують курку, гриби, морепродукти, бекон, копчені ковбаси.

На тісто та начинку викладають моцарелу та різні види сиру, які добре плавляться у печі чи духовці. Часто додають пармезан, чеддер, маасдам.

Теги:

Комментарии