Карусель не віддамо: як під Харковом батьки бій за майданчик влаштували

Обстежили один дитячий майданчик, встановлений силами батьків та моїми волонтерськими силами ще в 2013-2014 років. Останній ігровий елемент – карусель – привезла в 2015 році. До речі, до того, як стала головою Віденської селищної ради. Після встановлення майданчика з сумом спостерігала за його життям.

За тенісним столом жодного разу не проводили тенісних змагань, бо дітям бракує м’ячів та ракеток. В 2015 році фарбувала його із своєю мамою і купою чужих дітей, бо вигляд майданчика був зовсім сумний. Дбати за майданчиком приходилось людям, чиї діти там взагалі не грають – місцевому депутату і кільком небайдужім мешканцям. І лише один раз помітили батька дитини, яка постійно проводить свій час на майданчику, за покосом трави.

І ось приїхала за ігровим елементом, якій за два(!) роки батьки дітей так і не спромоглися встановити. Карусель так і стояла на дворі одної мешканки. На прохання віддати карусель, вислухала масу звинувачень. І про те, що мушу сама дбати про майданчик, і про те, що не купила фарбу і не встановила карусель!

На питання: хто має дбати про майданчики, які до речі навіть не знаходяться на балансі селищної ради? Відповіла чесно: мусять дбати самі батьки та КП (ок, згодна, як у місті). Але ж, запитала у жіночки: чи платить вона бодай 14 грн(!) навіть не за послуги КП по прибиранню майданчика, а хоча б за вивіз свого сміття. У відповідь: “Не платила і не буду платити, бо в нас звалище через дві хати, а ви його не прибираєте!”

Вбитись об стіну! І їй хтось ще мусить безкоштовно дбати про майданчик, на якому грається її власна дитина! Карусель так і не віддали. Не знаю, скільки вона стоятиме в чужому дворі. Нікому не потрібний майданчик виявився місцем майже бою, бо всі місцеві активісти з’явились одразу, як вони себе називають “народні контролери бездіяльності місцевої влади”: і Касьян із відео, і вєздєсущій депутат Деньчік.

Звісно, були думки прибрати цей майданчик взагалі, аби встановити його на іншому місці, де більш мотивовані та відповідальні батьки просять для своїх дітей ігрову зону. Не судилось. Але можливо така ситуація змінить долю саме цього майданчика. Встановлять нарешті карусель, пофарбують гірку та гойдалку, приберуть сміття. Не знаю. А можливо він заростатиме бур’яном і в майбутньому, бо далі крику агресивної п’ятірки народних контролерів, не йде.

А день починався дуже класно. Без допомоги “найактивнішої спільноти нашої громади” силами місцевих “тихих” активістів прибрали велике звалище біля кладовища.

Ну і щоб зовсім включити вас у атмосферу майже щоденного свята спілкування із “нашими активістами” оце відео. Тільки дивитись до кінця! Коли живеш посеред звалища у бруді, головне правильно поставити ребром питання.

P.S. Друзі, тільки дуже прошу без образливих коментарів, тримайте свої емоції в руках. Просто посміхніться, бо тільки це нас тут і рятує!

 

 

Теги:

Комментарии