Де взяти кредит: банк або Манівео?

Широко поширена думка що мікрофінансові організації, в порівнянні з банками, кредитують під більш високий річний відсоток. Ми вирішили порівняти кредит в Манівео і в банку.

Якщо перед клієнтом поставити вибір у вигляді банківської кредитної картки або нарахування кредиту онлайн – вибір буде зроблений на користь першого продукту. Спробуємо визначити всі переваги нарахування кредиту онлайн. Чому обслуговування в мікрофінансової компанії все-таки дешевше і зручніше? На яких умовах найкраще оформляти заявку на отримання кредиту?

Для прикладу візьмемо отримання кредиту онлайн на карту в компанії Манівео. Порівняйте переваги цієї компанії з традиційними кредитними картами.

Віддалений доступ

Так, незважаючи на всю технологічність банки програють в дистанційному обслуговуванні. Жоден банк не зможе перерахувати кредит без попереднього візиту до відділення. Виняток – мікрофінансова компанія. Заявку можна оформити віддаленим способом, надавши контактні дані і ознайомившись з електронною версією договору. Весь процес займає не більше 15 хвилин, аналогічний кредит в банку – до 3-х днів (замовлення кредитної картки, виготовлення і отримання клієнтом).

Вартість обслуговування

Для прикладу розрахуйте умови обслуговування двох продуктів: мікрофінансова компанія і банк. Сума – 10 000 гривень строком на 10 днів.

компанія Moneyveo з кредитом 0,01% в день для клієнтів, які вперше оформлюють кредит на карту терміново: через 10 днів сума повернення складе 10 010 гривень, для повторних клієнтів – процентна ставка на 10 днів буде дорівнює 1,60%, сума повернення складе 10 365 гривень.

Банківська кредитна карта передбачає безкоштовне обслуговування протягом дії пільгового періоду кредитування (не повинен перевищувати 50-60 днів). Однак, завжди є виключення. При знятті суми з банкомата, банк стягує комісію в розмірі 5%. Разом, вартість обслуговування складе 10 500 гривень. Без урахування продовження терміну кредитування на термін понад 60 днів.

Як це не парадоксально – кредит онлайн в МФО дешевше і зручніше отримати.

Резюме: на короткий термін фінансування мікрофінансовий кредит вигідніше банківського. Якщо використовувати гроші саме на зазначені цільові потреби – терміново позичити до отримання зарплати. Крім того, кожний наступний кредит нараховує бонуси лояльності, збільшує суму схваленого позики і знижує процентну ставку.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показать все посты

Комментарии